Σουφλέ σοκολάτας

A+ A-



Original συνταγή για σουφλέ. Δοκιμάστε την! Θα την λατρέψετε!

 Χρειαζόμαστε:

    50γρ. αλεύρι μαλακό
    3 αυγά
    130γρ. βούτυρο σε κομμάτια
    1 μικρή δόση αλάτι
    130γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
    80γρ. ζάχαρη


Πώς γίνεται:
Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα και όταν ενσωματωθούν αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μίξερ χειρός. Όταν φουσκώσουν προσθέτουμε σιγά σιγά και ανακατεύοντας το μείγμα της κρύας σοκολάτας. Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε “διπλώνοντας” απαλά το μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 πυρίμαχα ατομικά σκεύη και τα γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε στους 200οC για 10’. Τρώγεται ζεστό σκέτο με παγωτό ή σαντιγί!