Το γαμοπίλαφο της Κρήτης

A+ A-

Υλικά
1 κιλό κρέας γίδας ή πρόβειο
500 γρ. ρύζι καρολίνα
200-300 γρ. στακοβούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό, το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Το αλατίζουμε στη μέση τις διαδικασίας βρασμού. Μόλις μαλακώσει το κρέας το βάζουμε σε πιατέλα και το αλατίζουμε ελαφρά. Στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι τον ζωμό από την κατσαρόλα στην οποία βράσαμε το κρέας  από τα κοκαλάκια και τον αφήνουμε να πάρει βράση. Με αναλογία είναι 1 ποτήρι ρύζι προς 3 ποτήρια ζωμό ετοιμάζουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά όταν ακόμη έχει αρκετό ζωμό γιατί μέχρι να το σερβίρουμε, θα απορροφήσει τα υγρά του και θα μελώσει. Καίμε τη στάκα σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε το πιλάφι. Σερβίρουμε με πιπέρι και προαιρετικά με χυμό λεμονιού.
Καλή σας απόλαυση!