Ρίφι (μικρό κατσικάκι) με πάτουδα

A+ A-
 (παραδοσιακό φαγητό ορεινών χωριών Νάξου)

Υλικά
Ένα ρίφι (μικρό κατσικάκι)
Κουτσουνάδες (παπαρούνες)
Σέσκουλα, Μάραθο, Άνηθο
Μαϊντανό, Κρεμμύδια φρέσκα και ξερά
Ρύζι, Σταφίδες
Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα χορταρικά και τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ζεματίζουμε από το προηγούμενο βράδυ και τα βάζουμε σε ένα 

τρυπητό μπολ για να στραγγίξουν. Την άλλη μέρα τσιγαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια μαζί σε μπόλικο λάδι, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα χορταρικά, το ρύζι, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τη γέμιση μέσα στην κοιλιά του ζώου, αφού πρώτα του έχουμε κόψει το κεφάλι και το κάτω μέρος των ποδιών. Ράβουμε το άνοιγμα της κοιλιάς με σακοράφα (χοντρή βελόνα) και χοντρή κλωστή. Το τοποθετούμε σε μια ανοξείδωτη λεκάνη ή σε μπακιρένιο (χάλκινο) ταψί και το πάμε στο φούρνο.
Καλή σας απόλαυση!