Συνταγή για Ρίφι (μικρό κατσικάκι) με πάτουδα

Συνταγή για Ρίφι (μικρό κατσικάκι) με πάτουδα

Παραδοσιακό φαγητό ορεινών χωριών Νάξου

Υλικά
Ένα ρίφι (μικρό κατσικάκι)
Κουτσουνάδες (παπαρούνες)
Σέσκουλα, Μάραθο, Άνηθο
Μαϊντανό, Κρεμμύδια φρέσκα και ξερά
Ρύζι, Σταφίδες
Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα χορταρικά και τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ζεματίζουμε από το προηγούμενο βράδυ και τα βάζουμε σε ένα
τρυπητό μπολ για να στραγγίξουν. Την άλλη μέρα τσιγαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια μαζί σε μπόλικο λάδι, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα χορταρικά, το ρύζι, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τη γέμιση μέσα στην κοιλιά του ζώου, αφού πρώτα του έχουμε κόψει το κεφάλι και το κάτω μέρος των ποδιών. Ράβουμε το άνοιγμα της κοιλιάς με σακοράφα (χοντρή βελόνα) και χοντρή κλωστή. Το τοποθετούμε σε μια ανοξείδωτη λεκάνη ή σε μπακιρένιο (χάλκινο) ταψί και το πάμε στο φούρνο.
Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε μας

Κάτι Άλλο

Μέχρι σήμερα, η πιτσαρία «ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» παραμένει σταθερή στην συνταγή της επιτυχίας της, ικανοποιώντας καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ της γευστικές απαιτήσεις σας. Χρησιμοποιώντας αυστηρώς διαλεγμένα υλικά, σε συνδυασμό με την μεγάλη ποικιλία φαγητού η οποία ικανοποιεί κάθε γούστο και την δική μας μοναδική συνταγή ζύμης που ετοιμάζουμε καθημερινά, κάθε παραγγελία σας ή ακόμη και επίσκεψη στο κατάστημά μας μετατρέπεται σε απολαυστική γευστική εμπειρία.

Από το Blog Μας

Πάνω από όλα η ασφάλεια!

Το κατάστημα μας λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υγιεινής για να προστατέψει τόσο τους πελάτες όσο και τους εργαζόμενους του