Συνταγή για το γαμοπίλαφο τση Κρήτης

γαμοπιλαφο

Υλικά

1 κιλό κρέας γίδας ή πρόβειο
500 γρ. ρύζι καρολίνα
200-300 γρ. στακοβούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό, το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Το αλατίζουμε στη μέση τις διαδικασίας βρασμού. Μόλις μαλακώσει το κρέας το βάζουμε σε πιατέλα και το αλατίζουμε ελαφρά. Στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι τον ζωμό από την κατσαρόλα στην οποία βράσαμε το κρέας  από τα κοκαλάκια και τον αφήνουμε να πάρει βράση. Με αναλογία είναι 1 ποτήρι ρύζι προς 3 ποτήρια ζωμό ετοιμάζουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά όταν ακόμη έχει αρκετό ζωμό γιατί μέχρι να το σερβίρουμε, θα απορροφήσει τα υγρά του και θα μελώσει. Καίμε τη στάκα σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε το πιλάφι. Σερβίρουμε με πιπέρι και προαιρετικά με χυμό λεμονιού.
Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε μας

Κάτι Άλλο

Μέχρι σήμερα, η πιτσαρία «ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» παραμένει σταθερή στην συνταγή της επιτυχίας της, ικανοποιώντας καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ της γευστικές απαιτήσεις σας. Χρησιμοποιώντας αυστηρώς διαλεγμένα υλικά, σε συνδυασμό με την μεγάλη ποικιλία φαγητού η οποία ικανοποιεί κάθε γούστο και την δική μας μοναδική συνταγή ζύμης που ετοιμάζουμε καθημερινά, κάθε παραγγελία σας ή ακόμη και επίσκεψη στο κατάστημά μας μετατρέπεται σε απολαυστική γευστική εμπειρία.

Από το Blog Μας